I begyndelsen kom lyden...

Man siger det skal være skidt, før det kan blive godt. Og i foråret 2020 blev det virkeligt skidt… ikke kun for lille Danmark, men hele kloden. COVID19 hærgede hele verdenen og utallige restriktioner gjorde det besværligt at afholde arrangemeter med store forsamlinger. Derved også umuligt at afholde musikfestivaler.

Heldigvis var det stadigt muligt at afholde privatfester med få restriktioner og det blev startskudet til det vi i dag kender som JELSFEST. Herunder kan du læse hvordan det hele begyndte og hvor vi er henne i dag…

  • Slut med live musik

    11. MARTS 2020

    COVID-19 hærger i Danmark og statsminister Mette Frederiksen lukker Danmark ned og dermed også offentlige arrangementer som koncerter og festivaler.

  • "Knuden" får en idé

    MAJ 2020

    Martin Knude sidder i sit hus i Jels og savner musikken og festival stemningen. Og der er ikke langt fra idé til handling. Hans store nyanlagte træ-terrasse ville være perfekt som udescene og rock og heavy metal var temaet... nu manglede bare bands og udstyr...

  • OUT OF QUARANTINE PARTY

    JUNI 2020

    Sammen med familie og venner bliver der planlagt scene, lydanlæg og helstegt pattegris til alle gæster. Festivalen bliver døbt OUT OF QUARANTINE PARTY i håbet om at det ville være første og sidste år covid-19 skulle bremse de offentlige arrangementer. 8 bands meldte sig klar til at komme og spille kvit og frit, og festivalen var en realitet.

  • Så er der fest!

    8. AUGUST 2020

    Festen var en succes. Vejret var fantastisk. Det blev afholdt som en privatfest for inviterede gæster for at omgå daværende corona-regler vedr. forsamlingsforbud. Folk havde selv drikkevarer med og dagen var fantastisk. Ca. 150 gæster plus bands havde en fantastisk dag.

    YOUTUBE VIDEO

  • Out of Quarantine part 2

    7. AUGUST 2021

    COVID-19 hærgede stadigvæk i hele verden, så Danmark havde endnu et år uden arrangementer. Derfor blev OUT OF QUARANTINE PART 2 afholdt endnu en gang som et privat arrangement under samme præmis som året før, kun inviterede gæster og medbragte drikkevarer. Denne gang var vejr-guderne "dersværre" ikke med os, og der varslede regn og uvejr. Derfor blev arrangmentet i sidste øjeblik flyttet til VALHAL der har til huse ved Jels Vikingespil. 10 bands kom og spillede for ca. 250 gæster. Flytningen til VALHAL ville vise sig at sætte gang i endnu større drømme.

    Turen i Valhal bliver betegnet som det første år som officiel festival og tidsregningen for JELSFEST starter her.

    YOUTUBE VIDEO

  • VALHAL gav mod på mere

    De fantastiske omgivelser ved JELS VIKINGESPIL gav grovbund til at videreudvikle OUT OF QUARANTINE PARTY og lave den til en rigtig festival. Der blev oprettet en bestyrelse og planlægning om en 1-dags festival i Jels blev en realitet. Navnet på festivalen blev ændret til JELSFEST. Festivalen skulle være en blanding af etablerede bands og upcoming bands der ville prøve at give den gas på en scene foran en flok rock-glade mennesker.

  • TID TIL GENERALPRØVEN

    6. AUGUST 2022

    Corona var endelig ikke en hæmmesko for at afholde en festival længere. Men det blev besluttet stadig at afholde den første JELSFEST som en privatfest, kun for inviterede gæster og med medbragte drikkevarer. En slags dåb for at se om der var basis for en rigtig festival. Festivalen blev afholdt som om det var en "rigtig" festival med sikkerhedsfolk, madboder og en inde- og udescene hvor dette års program talte hele 15 bands og ca. 350 gæster.

    YOUTUBE VIDEO

  • FØRSTE OFFENTLIGE FESTIVAL

    5. AUGUST 2023

    I 2023 skulle JELSFEST stå sin prøve som den første offentlige festival med billetsalg. 14 bands kom og spillede og billetten indeholder fri bar hele dagen. Festivalen blev udsolgt 170 dage før den skulle afholdes og blev en kæmpe succes. Samtlige bands gav den fuld gas og festivalen blev lukket og slukket med fyrværkeri!

    YOUTUBE VIDEO

  • 2024... Hell yeaah..!

    3. AUGUST 2024

    JELSFEST har vokseværk og programmet til 2024 er klar... Denne gang kommer der bands både indenrigs, men også fra bl.a. Ungarn, Tyskland og Frankrig. Festivalen er udsolgt - men skriv dig på ventelisten - måske bliver der frigivet flere billetter på et senere tidspunkt.